KONYA / SELÇUKLU - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Etkili İletişim Becerileri

Barcelona

Kursun Tanımı:

Bireyi çalıştığı kuruma bağlayan, kurumun ve kendisinin çıkarları doğrultusunda yüksek verim sağlayan en büyük etkenlerden biri, kurum ve çalışma arkadaşları ile kurduğu duygusal bağda gizlidir. Bu duygusal bağı ortaya çıkarmada iletişim becerilerinin ve empatik yaklaşımın rolü yadsınamaz. Kurum kültürünün oluşmasında öğrenci ve veli memnuniyeti ekseninde durum değerlendirmesi yapıldığında, okul yönetiminin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin işbirliği içinde çalışmak zorunda olduğu bir okul ortamında hiçbir birey bağımsız değildir. Bu nedenle iletişim becerisi yüksek, empatik yaklaşım içinde hareket eden bireylere sahip kurumlar başarıya giden kapıyı sonuna kadar aralayacaktır.
Eğitim personeli, öğrenciler, öğretmenler, veliler, yöneticiler veya bireyler arasındaki ilişki aracılığıyla insanlara doğrudan hizmet sağlar. Eğitim personeli ve doğrudan hizmet ettikleri kişilerle ilgili olarak iletişimi kullanma amacı; hizmet verdikleri bireyleri tanımak, onları anlamak, ihtiyaçlarını belirlemek ve sorun gidermelerine yardımcı olmaktır. Bu nedenle eğitim personelinin destekleyici, çözüm odaklı ve empatik bir bakış açısına sahip olması, etkileşimde bulunduğu bireylerle kurdukları bağı güçlendirecek iletişim becerilerine sahip olmaları gerekmektedir.

Kursun Amacı:

İyi iletişim becerileri, öğrenciler ve öğretmenler arasındaki ilişkiyi güçlendirir.

Etkili iletişim becerilerine sahip öğretmenler her zaman işleri daha kolay ve anlaşılır hale getirir.

İyi iletişim becerileri öğrencilerin potansiyelini artırabilir.

İlgiyi iletmek, endişelerini ve ilgilerini ses tonlarıyla ve beden dillerini kullanarak ileten öğretmenler anlamına gelir.

Öğrencilerine gerçek bir bağlılık ve sevgi aktarırlar.

Öğretmenlerin öğrencilerinin güçlü ve zayıf yönlerini açıklamaları gerekir, böylece veliler mesajı anlayabilir ve savunmacı değil alıcı olabilir.

Girişkenliği kullanmak, şikayetlerinizi diğer insanların duygularını incitmeden ifade etmenize yardımcı olur.

BarcelonaBarcelonaBarcelonaBarcelonaBarcelonaBarcelonaBarcelonaBarcelona

Yayın: 13.07.2022 - Güncelleme: 24.08.2022 23:07 - Görüntülenme: 309